juoksukengat.fi
Selaa kenkiä Selaa sukkia Sään mukaiset kengät Kenkien ominaisuudet Juoksutekniikat Pronaatio Kenkien vaikutus juoksuvauhtiin Nopeammaksi juoksijaksi Kipuja juostessa? Jalkasilsa Hengitysilman lämmitin Tietoja meistä Tietosuojaseloste Käyttöehdot Palautelomake Etusivu

Juoksukengät joka kelille

Jätänkö juoksematta, kun ulkona on huono keli? Ei tarvitse! Jokaiselle säälle on olemassa omat kengät. Jäällä ja lumella mennään nastakengillä, vesisateella ja kylmällä laitetaan Gore-TEX kengät jalkaan ja kuivemmalla ne kesäkengät. Älä anna sään estää arvokasta harrastustasi!

Satoi tai paistoi...

...joka säälle löytyy lenkkarit!

Sään mukaiset kengät

Kenkiä on markkinoilla tarjolla valtava valikoima, jota kannattaa käyttää hyödyksi. Pakkasella ei kannata palelluttaa varpaita, eikä kesälläkään ole järkevää kenkiä täysin kastellakaan. Talviliukkailla on myös omat haasteensa.
💧 ❄

Kuivan kelin kengät

Kuivalle kelille sopii hyvin Adidaksen Adizero sarja, Niken Zoom Fly:t sekä Asics:en DS Trainerit. Adizero sarjasta löytyy erityisen mielenkiintoiset Adizero Boston ja Adizero Adios. Bostonissa on hiukan enemmän vaimennusta, jonka ansiosta sillä voi juosta huolettomammin. Adios on kevyempi, ehkä enemmän kilpajuoksuja varten. Kumpaakin voidaan käyttää harjoituskenkeillä varsin hyvin - tosin erilaisten kipujen haaliminen onnistuu Adioksella helpommin. Vaivoja välttääkseen kannattanee alkuun käyttää normilenkeillä enemmän Bostonia.

Asics:sen DS Trainer antaa jonkinlaista pronaatiotukea. Samalla se käy ihan normaalipronaation omaaville käyttäjille. Tieto on peräisin ASIC:sen omilta sivuilta. Yleensä ottaen kenkien yksityiskohtaiset tiedot ovat olleen vähän hajanaisia.

Niken vauhtikengät tuntuvat muuttuvan vuosittain äärimmäisen paljon. Mallisto näyttää olevan joka vuosi täysin erilainen. Nikellä on hyviä kenkiä vauhdikkaaseen menoon, mutta olemme testailleet lähinnä Nike Zoom Fly kenkiä. Yksi syy on Nike Vaporfly 4%, joiden hinta on kova ollakseen normikäyttäjän valinta - kengistä sanotaan, että niillä voi juosta vain noin 100km, jonka jälkeen siitä katoaa olennaiset ominaisuudet.

Märän kelin kengät

Märälle asfaltille käy hyvin Asics:sen Gel Pulse 12 GTX kengät. Nämä pitävät vettä ja pohjakuvio sopii kovalle pinnalle kuten asfaltille. On huomattava, ettei maastojuoksukengillä kannattane asfaltilla juosta. New balance 880v9 GTX kengät on tarkoitus testata. Valikoima todella märälle sadekelille maantielle on siis hyvin kapea.

Nike Zoom Fly 3:sta alkaen on saanut Vaporweave -kankaan, mikä hylkii vettä. Materiaali ei ole kuitenkaan täysin vedenpitävä, ja asian voi varmistaa vesihanan alla. Siitä tulee mieleen telttakangas, joka kosketuksen kohdasta läpäisee vettä.

Kengät lumelle ja jäälle

Liukkaalle kelille käyvät muun muassa Salomon Spikecross sarjan kengät. Muitakin merkkejä on, kuten kotimainen Sarva ja naapurimaan Icebug. Lähtökohtaisesti nastat kannattaa olla kengissä lumella ja liukkaalla.

juoksukengat logo Juoksukengat.fi sivustollamme pyrimme jakamaan parasta mahdollista juoksuun liittyvää materiaalia ja tarjoamaan hyvät, testaamamme kengät edulliseen hintaan. Haluamme jatkuvasti kehittyä, ja yksi keino vaikuttaa on antaa meille palautetta. Se käy helposti tämän palautelomakkeen kautta. Odotamme juuri sinun palautettasi!


Keskustele aiheesta

Kaikki kommentit ovat julkisia. Voit aina poistaa palautteesi kuitenkin niin halutessasi.


Kommentointi vaatii Facebook kirjautumisen. Kirjaudu ensin voidaksesi kommentoida.