juoksukengat.fi
Selaa kenkiä Selaa sukkia Sään mukaiset kengät Kenkien ominaisuudet Juoksutekniikat Pronaatio Kenkien vaikutus juoksuvauhtiin Nopeammaksi juoksijaksi Kipuja juostessa? Jalkasilsa Tietoja meistä Tietosuojaseloste Käyttöehdot Palautelomake Etusivu

Nike Air Zoom Alphafly Next

Kirjoitettu tiistaina 12.7.2022

Nike Air Zoom Alphafly Next kengät on suunniteltu Tempo Next% kenkien kaveriksi eliittijuoksijoille. Kenkä on todella kevyt, 40-kokoisen kengän paino on vain 185 grammaa. Näitä kenkiä sai odotella pitkän ajan, ennenkuin ne tulivat hyvään tarjoukseen. Mahdoin maksaa alle 200 euroa, tilaten ne suoraan Nikeltä. Odotukset olivat siis korkealla, sillä Tempo Next kengät olivat edellinen ehdoton suosikkini.

Näitä kenkiä pidetään Maratonille ehkä parhaimpina. Eliud taisikin voittaa olympialaisten maratonin juurikin näillä vuonna 2021. Yleensä ottaen arvostelut ovat olleet huikeita. Ehkä miinuksena on pidetty kengät toiminnallisuutta, joka äkkiä hiipuu. Toisin sanoen, sadan tai kahdensadan kilometrin jälkeen kengät eivät juuri toimi.

Ensivaikutelma oli erikoinen, tuntui kuin kantaosassa olisi ilmapallo, ja kantaosa oli todella pehmeä. Mielestäni se on liian pehmeä hitaimmilla vauhdeilla (yli 4:00 min / km). Jousiefektistä ei ole juuri tietoakaan ja tuntui kuin energiaa valuisi hukkaan kantaosan joustaessa kuin ilmapallo: antaen periksi hyvin, mutta ei tarjoten potkua.

Eliittijuoksijat juoksevat n. 2:45 - 3:00 min / km vauhdilla. Kengät ovat ilmeisesti tarkoitettu juuri tällaiseen kovempaan vauhtiin. Ikäväkseni huomasin, että hitaimmilla vauhdeilla kenkien etu putoaa merkittävästi. Hiukan hitaampaan juoksuun tarkoitetut Tempo Next kengät tuntuivat toimivan itselläni paremmin.

Nike Zoom Alphafly Next
Nike Alphafly Next teksti

Kengän koko

Nikellä koko ei yleensä juuri heittele. Nämäkin ovat juuri niinkuin pitääkin. Samalla ne ovat ainoat kengät, joilla olen saanut yksittäisen varpaan päähän hiertymää.

Paino

Tempo Next vaaka
Alphafly Next puntarissa

40 kokoinen kenkä painaa keittiövaa'alla punnittuna 185 g. Tempo next kenkiin verrattuna eroa on 50 grammaa (235 g), Alphafly kenkien ollessa kevyemmät.

Droppi

Droppi on 4.0 mm. Tämä on siis todella pieni ja tällaiseen tottumaton voi olla hetken ihmeissään.

Testijuoksuja


Maraton yritys

Keväällä 2022 yritin juosta Terwamaratonin, jonka jouduin keskeyttämään. Kenkiä en tästä voi syyttää, vaan enemmänkin salibandyä. 3 kertaa viikossa (2x perjantaisin ja yksi lauantai-aamuisin) ja juoksutreenit pitivät jalat pitkillä matkoilla väsyneinä. Yleensä jo puolikkaan jälkeen vauhti saattoi pudota merkittävästi. Ikävä kyllä näin kävi tälläkin kertaa. Salibandyssä juostaan lyhyitä intervalleja paljon, mikä on omiaan väsyttämään jalat juoksutreenejä ajatellen.

5 km

Keväällä 2022 juoksin useasti 5-kilometrin matkan, reitin ja päivän ollessa täysin samat. Yleensä kenkinäni käytin Tempo Nextejä. Kerran kokeilin Alphafy Nextejä, eikä varsinaista etua ollut havaittavissa. Ehkä jopa toisinpäin: vaikka vauhti oli hiukan alle 4:00 min / km, niin sen ehkä olisi pitänyt olla 3:00 min / km. 4:00 min / km vauhdilla tuntui ehkä aavistuksen työläämmältä juosta Alphafly kengillä (vs. Tempo Next).

juoksukengat logo Juoksukengat.fi sivustollamme pyrimme jakamaan parasta mahdollista juoksuun liittyvää materiaalia ja tarjoamaan hyvät, testaamamme kengät edulliseen hintaan. Haluamme jatkuvasti kehittyä, ja yksi keino vaikuttaa on antaa meille palautetta. Se käy helposti tämän palautelomakkeen kautta. Odotamme juuri sinun palautettasi!


Kommentoi aihetta

Jäikö jotain olennaista kertomatta Alphafly Next kengistä? Tai tuliko virheellistä tietoa? Kerro meille, niin pyritään tarkentamaan tietoa.


Kommentointi vaatii Facebook kirjautumisen. Kirjautumalla ensin voit kommentoida.