juoksukengat.fi
Selaa kenkiä Selaa sukkia Sään mukaiset kengät Kenkien ominaisuudet Juoksutekniikat Pronaatio Kenkien vaikutus juoksuvauhtiin Nopeammaksi juoksijaksi Kipuja juostessa? Jalkasilsa Tietoja meistä Tietosuojaseloste Käyttöehdot Palautelomake Etusivu

Nike Pegasus Trail 3 GTX

Kirjoitettu maanantaina 20.10.2021

Niken Pegasus Trail GTX ovat kuuluvat Niken harvinaiseen osastoon. Niissä nimittäin on Gore-Tex:iä, joita Nike ei juuri ole käyttänyt. Nykyiselläänkin hyvin harvassa Niken tuotteessa on Gore-Texiä.

Toinen harvinaisempi seikka, mutta ei vähäisempi, on tämä Niken suosittu Pegasus-kenkien sarja, joissa kaikissa on hyvin maltillinen 'toe spring'. Tämä tarkoittaa hyvin loivaa kärkiosaa, jossa varpaat eivät nouse juurikaan. Yleensä kengissä näkee eriasteisia, jyrkkiäkin nousukulmia kärjen etuosassa. Ne nostavat varpaita enemmän tai vähemmän taivasta kohti. Asialla on merkitystä, mikäli isovarpaan taittuma on rajoittunut, eli puhutaan "Hallux Rigidus" tai "Hallux Limitus" -oireyhtymästä. Mikäli isovarvas ei taivu normaaliin tapaan, kengän kärjen jyrkkä nousukulma tekee juoksemisen kivuliaaksi, kivun keskittyessä isovarpaan tyviniveleen.

Pegasus Trail 3 pohjakuvio osoitaa käyttökohdetta maastoon tai lumeen. Nämä kävisivät siis tarvilenkkareista. Olen juossut niillä pururadalla ja asfaltilla toistaikseksi. Asfaltilla ei ole tullut mitään epämääräsiä vaivoja kuten toisinaan on joillain maastokuvioisella kengällä tullut.

Ensivaikutelma on erinomainen: yleensä Gore-Tex kengät ovat tuntuneet jäykähköiltä, mutta näissä on jousitus kohdallaan. Tuntuma ei ole kaukana ihan kesäjuoksuun tarkoitetusta Pegasus kengästä. Ensituntumalta kenkä vaikuttaa erinomaiselta.

Pegasus Trail 3 GTX kengät
Pegasus Trail 3 pohjat

Tekniset tiedot

Nike Pegasus Trail GTX on the scale
Nike pegasus Trail GTX puntarissa

EU 40.5 koon kengät painavat vain 272 g. Nike on onnistunut pitämään Gore-Tex kengän painon hyvin maltillisena. Vertailun vuoksi samankokoinen Asics Gel Pulse GTX painaa 313 g. Valmistajan ilmoittama numeron 9 kenkä painaa sen 316 g.

Oma kokoni on 40, mutta erityisesti talvikengiksi hankin puolta numeroa suuremmat kengät. Toisinkuin sisäpelikengissä, juoksukengissä puolta numeroa suurempi koko ei juuri haittaa. Talvella voi pukea jalkaan hiukan paksumpaa sukkaa ja lisätila toimii muutenkin eristeenä.

Droppi on 9.5 mm.

'Toe Spring' (varpaiden kallistuskuma vaakatasosta ylöspäin) on olematon, kuten sivun ensimmäisestä kuvasta voi huomata.

Nike Pegasus Trail GTX on foot hole
Pegasus GTX suuaukon läpät

Kengässä on kätevät suojaläpät jalan suuaukossa. Noin 100 km kengillä juosseena voin todeta, ettei kivet ja sora lennä kengän sisään. Suojaläpät toimivat siis todella hyvin.

Kerran juoksin Salomon SLAB sense 8 kengillä märillä pitkospuilla. Kengissähän on mainio sukka suuaukossa, joka estää myös kivien ja roskan kerääntymistä kengän sisätiloihin. Pitoa Salomonin ei ollut juuri laisinkaan, vaan meno muistutti luistelua. Märällä puulla Niken kumiseos tuntuu pitävän todellä hyvin.

juoksukengat logo Juoksukengat.fi sivustollamme pyrimme jakamaan parasta mahdollista juoksuun liittyvää materiaalia. Haluamme jatkuvasti kehittyä, ja yksi keino vaikuttaa on antaa meille palautetta. Se käy helposti tämän palautelomakkeen kautta. Odotamme juuri sinun palautettasi!


Kommentoi aihetta

Jäikö jotain olennaista kertomatta Niken Pegasus GTX kengistä? Vinkkaa asiasta alle! Kiitokset jo etukäteen!


Kommentointi vaatii Facebook kirjautumisen. Kirjautumalla ensin voit kommentoida.