juoksukengat.fi
Selaa kenkiä Selaa sukkia Sään mukaiset kengät Kenkien ominaisuudet Juoksutekniikat Pronaatio Kenkien vaikutus juoksuvauhtiin Nopeammaksi juoksijaksi Kipuja juostessa? Jalkasilsa Tietoja meistä Tietosuojaseloste Käyttöehdot Palautelomake Etusivu

Adidas Adizero Adios

Adizero Adios kengät ovat ihanteelliset nopeatempoiseen juoksuun. Sanotaan, että maailman maratonin kärkiajat joitakin vuosia sitten tehtiin Adios 3:lla. Nike on puolestaan tämän päivän (2020) ykköskenkä. Adiosit ovat joka tapauksessa hyvin kilpailukykyiset kengät.

Adioksesta on tullut Adios 4:set, ja viimeisimmät ovat Adios 5:set. Adios 5:siin on lisätty lightstrike -materiaalia, jota ei aikaisemmissa Adioksen sukupolvissa ollut. Sen sijaan, niissä oli pelkkää Adidaksen boost -materiaalia.

Useat englanninkieliset lähteet internetissä kertovat, että Adios 5 on jonkinasteinen pettymys verrattuna Adios 4:seen. Jos omistat Adios 4:sen, älä ehkä heitä niitä heti pois: aivan korvaavaa kenkää ei taida olla luvassa. Aikani selattua ihmisten kokemuksia Adios 5:sta, voidaan sanoa, että on siellä myös positiivista palautettakin olemassa.

Oma kokemukseni kengästä on karua luettavaa. Päkiän alle on kehitetty jonkinasteinen ylimääräinen vaimennus, juurikin se lightstrike materiaali. Idea on sinäänsä hyvä, muttei toimiva. Yhdistelmä hiertää päkiäosaa niin, että kengillä on vaara saada rakot jalkapohjaan! Olen paljon erilaisia juoksukenkiä käyttänyt, eivätkä yhdetkään kengät ole jalkapohjia saaneet rakoille. Tämä ilmeni tosin vasta 15km jälkeen, ei ennen. Itse juoksin Adios 5:lla 20km, ja laitoin kengät myyntiin! Voin sanoa, että englanninkieliset lähteet ovat täysin oikeassa. Kengillä ei tunnu pääsevän yhtä ripeästi kulkemaan kuin edeltävillä Adios 4:lla. En voi suositella Adios 5:sia kenellekään! Sen sijaan markkinoille on tullut Adizero Pro -kengät, jotka taas keräävät kehuja.

Oman havaintoni mukaan kenkä (Adios 4, ei Adios 5!) on parhaimmillaan tuollaisen puolimaratonin loppupuoliskolla. Jotenkin ne ovat kuin kannustamassa kovempaan suoritukseen, vaikka alkumatka olisi ollut hitaampi.

Adizero Adios 5
Adizero Adios 5

Kengän koko

Adios 5 puristaa
Nauha pois puristamasta

Adios 5:ssa tuntuu olevan samanlainen ongelma kuin Boston 8:ssa: sisäsyrjän puolen alimmaisen nauhan reiän alueelta kenkä tuntuu puristavan pahasti. Ratkaisu itselläni on kuvan mukainen, eli en laita nauhaa alimpiin reikiin laisinkaan koska nauha painaa erityisen kovasti jalkaa vasten.

Koko 40 istuu kuitenkin hyvin, jos puristaminen jätetään huomioitta. Voihan olla, ettei se kaikilla purista. Kuitenkin omistan uunituoreet Adios 4:set ja Adios 5:set, joten erosta voin olla vakuuttunut. Adios 4:lla tätä puristamista ei ole, niinkuin ei ole Boston 7:lla verrattuna Boston 8:aan.

Paino

Referenssikenkä kokoa UK 8.5 painaa valmistajan mukaan 224 g. 40 kokoinen kenkä painaa keittiövaa'alla punnittuna 204 g.

Droppi

Valmistajan mukaan droppi on 9.5 mm, voisiko tuon pyöristäen pitää 10 mm:nä. Kantapää on 21.5 mm korkealla kun taas päkiäosa 12 mm korkeudella.

Ulkopohja

Ulkopohja on Continentalin kumia, joka takaa hyvän pidon myös märälläkin asfaltilla. Adioksen ulkopohja on saanut aina kiitettävät arvosanat kaikilta. Niihin on helppo yhtyä.

Kiertojäykkyys

Kenkä on jäykkä. Jäykkyys myös säilyy hyvin, vaikka kengällä olisi juostu paljon.

juoksukengat logo Juoksukengat.fi sivustollamme pyrimme jakamaan parasta mahdollista juoksuun liittyvää materiaalia ja tarjoamaan hyvät, testaamamme kengät edulliseen hintaan. Haluamme jatkuvasti kehittyä, ja yksi keino vaikuttaa on antaa meille palautetta. Se käy helposti tämän palautelomakkeen kautta. Odotamme juuri sinun palautettasi!


Kommentoi aihetta

Jäikö jotain olennaista kertomatta Adios kengistä? Tai tuliko virheellistä tietoa? Kerro meille, niin pyritään tarkentamaan tietoa.


Kommentointi vaatii Facebook kirjautumisen. Kirjautumalla ensin voit kommentoida.