juoksukengat.fi
Selaa kenkiä Sään mukaiset kengät Kenkien ominaisuudet Juoksutekniikat Pronaatio Kenkien vaikutus juoksuvauhtiin Nopeammaksi juoksijaksi Kipuja juostessa? Jalkasilsa Tietoja meistä Tietosuojaseloste Käyttöehdot Palautelomake Etusivu

Tietoja juoksukengat.fi web sivustosta

Juoksukengat.fi sivuston perusajatuksena on profiloida ja mahdollisesti myydä juoksukenkiä nopeatempoiseen juoksuun. Tämän takia sivuston nimi ei ole holkkakengat.fi tai lenkkikengat.fi. Monelle ei ole itsestään selvää, että kaikki kengät eivät sovi nopeaan juoksuun. Silti moni osallistuu juoksutapahtumiin tehdäkseen oman ennätyksensä. Varmastikaan ennätyksien tekeminen ei ole kaikkien ajatus, mutta uskoisin, että monelle se kuitenkin sitä on.

Itse erehdyin ostamaan Hoka One One Cliftonit erään urheiluliikkeen myyjän puheiden perusteella. Kenkä kuulemma rullasi hyvin. Kenkiä en siitä kaupasta ostanut, vaan myöhemmin eri liikkestä. Ajattelin kokeilla kenkiä, josko niissä olisi ollut jotain maagista. Toisaalta, juuri erilaisia kenkiä kokeilemalla saa tuntumaa niiden ominaisuuksista ja soveltuvuudesta itselleen.

Kun osallistuin seuraavaan juoksutapahtumaan, aikani oli huomattavasti huonompi kuin useampaan vuoteen. Kerkesin jo ajatella ylikuntoa ja monia muitakin vaihtoehtoja tekosyyksi huonolle ajalle. Kenkiä olin käyttänyt kuitenkin ainakin kuukauden ajan, ja kilometrejä oli tullut jo lähemmäksi 200. Virhe ei siis ollut siinäkään, etten olisi kenkiin tottunut. Huomautukseksi, juuri ennen kisoja ei kannata laittaa sellaisia kenkiä, joihin ei ole tottunut. Se on virhe, mikäli aikomuksena on saada hyvä aika.

Tämän juoksukengat.fi sivuston tarkois on siis tuoda esille sellainen kenkävalikoima, jolla pääsee vauhdikkaasti koko vuoden ympäri. Valikoima ei ole täydellinen, eikä siihen edes pyritä. Juuri sen takia jokaisella sivulla on myös mahdollisuus kommentoida Facebook tai Google kirjautumisen kautta. Jokainen kommentti luetaan, ja sivuja päivitetään aina parempaan suuntaan asiallisiin kommentteihin perustuen.

Testaaminen

Jokaista kenkää, johon sivustolla viitataan, pyritään testaamaan hyvin. Tämä siis tarkoittaa satoja kilometrejä juoksua per kenkäpari. Kengät on valittu perustuen tietoon useilta muilta, yleensä englanninkielisiltä sivustoilta. Myös kirjallisuutta ja lehtiä on käytetty viitteenä.

Eräs haaste on suomalainen sää: sade ja talvisään vauhtikenkiä on jo huomattavasti hankalampi löytää. Yleensä kengä-arvostelut ovat kohdennettu kesäisille keleille kuivalle asfaltille. Valikoima kylmälle ja märälle kelille on paljon kapeampi.

Osalla kuivan kelin kengistä on hyvä pito märälläkin. Mutta jos tällainen kenkä kastuu, sen painaa huomattavasti enemmän. Sukatkin saattavat imeä vettä, ja paino kasvaa edelleen. Samalla juoksemisen mielekkyys laskee: kuka tykkää juosta märillä kengillä?

Kenkien myynti

Olemme ottaneet yhteyttä merkkikenkien, kuten Adias, Asics jne. jälleenmyyntiorganisaatioihin. Tämän hetken (20.4.2020) tilanne on kuitenkin se, ettemme vielä kenkiä myy. Tarkoituksena on myöhemmin myydä nimenomaan vauhdikkaaseen juoksuun tarkoitettuja kenkiä, joihin täällä olemme viitaneet.

Pitkän aikavälin tavoite

Ajatuksena on pitää juoksukengat.fi sivusto sen verran suosittuna, että tätä kautta tulisi mainostuloja. Tällä hetkellä mainoksia ei ole, mutta niitä on tarkoitus lisäillä ajan saatossa.

Tietoja meistä

Sivuston teko on kesken. Homma etenee aina välillä. Tätä sivustoa pyörittää yli 43-vuotias mies, joka juoksee puolimaratoonin alle 1h 30min ja 10 km alle 40 min. Yhteystietona toimii domainin nimi @ mail.com

Ylläoleva logo kuvaa vauhtia.

Ylläoleva logo taas symboloi aikaa.


juoksukengat logo Juoksukengat.fi sivustollamme pyrimme jakamaan parasta mahdollista juoksuun liittyvää materiaalia ja tarjoamaan hyvät, testaamamme kengät edulliseen hintaan. Haluamme jatkuvasti kehittyä, ja yksi keino vaikuttaa on antaa meille palautetta. Se käy helposti tämän palautelomakkeen kautta. Odotamme juuri sinun palautettasi!