juoksukengat.fi
Selaa kenkiä Selaa sukkia Sään mukaiset kengät Kenkien ominaisuudet Juoksutekniikat Pronaatio Kenkien vaikutus juoksuvauhtiin Nopeammaksi juoksijaksi Kipuja juostessa? Jalkasilsa Tietoja meistä Tietosuojaseloste Käyttöehdot Palautelomake Etusivu

Nike Zoom Fly testissä

Nike Zoom Fly on jonkinasteinen halpaversio tai pikkuveli Nike Vaporfly Flytnik 4%:sta. Jotain samaa on siis tarjolla. Vaporflyt maksavat paljon, eivätkä juuri kestä kulutusta, veikkei ne ihan kertakäyttöisiä olekaan. Näinollen Zoom Fly voi olla järkevämpi vaihtoehto tavalliselle kuluttajalle.

Testissä on se ensimmäinen Nike Zoom Fly. Tänä vuonna, 2020, on jo menossa versio Nike Zoom Fly 3. Nekin tullaan testaamaan jossain vaiheessa. Aloitetaan kuitenkin näistä ensimmäisistä.

Nike zoom fly original
Nike zoom fly

Nopeampaa Niken kengillä?

zoom fly vs adizero adios
Nike Zoom Fly vs Adios 4

Kun verrataan Adidaksen Adios 4:seen, voidaan huomata yksi olennainen ero: kengän kärki on erityisen jyrkkämutkainen. Kuvassa se on merkitty vaaleanpunaisella.

Kantapää on selkeästi korkeammalla. Tällä asetelmalla kärjen jyrkkyys on saatu aikaiseksi.

Pitää sen verran kehua kenkiä, että ne ikään kuin opastavat nopeaan juoksutyyliin. Samanlaista opastusta en ole muilla kengillä havainnut. 4:00 min/km vauhti ja hiukan sen alle tuntuu helpohkolta, ja tällöin kengät ovat aivan omiaan. Arvelisin, että kärjen jyrkkyys auttaa eniten juuri nopeatempoisemmassa vauhdissa.

Mitäs tämä opastaminen tarkkaan ottaen on? Sitä on hankala selittää, mutta tarkoitan sillä sitä vastetta, mitä kengät antavat kun hiukan muuttaa vauhtia ja/tai tyyliä. Hyvänä vasteena pidän sitä, kun voin juosta nopeampaa vähemmällä työllä ja vaivalla.

Adioksilla 4:00 min/km vauhti ja hiukan sen alle ei myöskään tunnu erityisen tuskalliselta. Mutta Adioksella ei tunnu olevan sellaista "opastamista", vaan juoksutyylin pitää tulla enempi selkärangasta. Joka tapauksessa, asia selviää kokeilemalla!

Kengän koko

Numero 40 istuu täydellisesti 40 kokoiseen jalkaan. Kengän uskaltaa ostaa siinä mielessä kokeilematta. Kenkä ei purista mistään, kaikki tuntuu olevan hyvin kohdallaan.

Paino

Kengät painavat 238 g UK 8.5 koolla. Keittiövaa'alla punnittuna 40-kokoinen kenkä painaa 211 g.

Droppi

Droppi on tarkka 10 mm. Kantapää on jopa 33 mm korkeudella ja päkiä 23 mm tasolla. Adios kengissä vastaavat korkeudet ovat 21.5 mm ja 12 mm. Niken pohjaosa on jopa sentin korkeammalla! Tieto ei näytä olevan suoraan valmistajalla olevan, joten ihmiset ovat tehneet mittauksia itse. Varmistin asian itsekin viivoittimella.

Ulkopohja

aibo wearing nike zoom fly
Vie eteenpäin itsestään

Zoom Fly kantaosa on siis melkein sentin korkeammalla kuin Adizero Adios kengissä. Tämän ansiosta kärjen keula on jyrkkä, joka antaa rullaavuutta kenkään. Pohja ei ole joustavaa tai sellaista erityisen vaimentavaa, joka veisi tehot.

Kiertojäykkyys

Kenkä tuntuu olevan erityisen jäykkä. Pohjaa ei tunnu antavan kiertämiselle juuri mahdollisuutta.

juoksukengat logo Juoksukengat.fi sivustollamme pyrimme jakamaan parasta mahdollista juoksuun liittyvää materiaalia ja tarjoamaan hyvät, testaamamme kengät edulliseen hintaan. Haluamme jatkuvasti kehittyä, ja yksi keino vaikuttaa on antaa meille palautetta. Se käy helposti tämän palautelomakkeen kautta. Odotamme juuri sinun palautettasi!


Kommentoi aihetta

Mitä jäi kertomatta Niken Zoom Fly:stä? Onko hyviä tai huonoja kokemuksia? Kerro siitä meille!


Kommentointi vaatii Facebook kirjautumisen. Kirjautumalla ensin voit kommentoida.