juoksukengat.fi
Selaa kenkiä Selaa sukkia Sään mukaiset kengät Kenkien ominaisuudet Juoksutekniikat Pronaatio Kenkien vaikutus juoksuvauhtiin Nopeammaksi juoksijaksi Kipuja juostessa? Jalkasilsa Tietoja meistä Tietosuojaseloste Käyttöehdot Palautelomake Etusivu

Talvijuoksusukat X-Socks Winter Run 4.0

Kirjoitettu torstaina 2.10.2021

X-bionic:n X-socks sukkasarja on ainakin myyntipuheissa vakuuttava - patentteja voi olla yli kymmenenkin yksittäisessä sukkamallissa. Toki samat patentit koskevat lähestulkoon kaikkia muitakin yrityksen sukkia, mutta harvoin tulee törmänneeksi sukkiin liittyviin patentteihin.

Onko näille patenteille katetta? Tulisiko meidän ymmärtää, että näissä sukissa on jotain erinomaista verrattuna tavanomaisiin sukkiin?

Ostin X-Socks Winter Run 4.0 sukat sillä ajatuksella, että voisin käyttää kesäjuoksukenkiä hiukan kauemmin, loppusyksystä alkutalveen. Mikäli kesäkengillä juoksee vielä pakkasellakin, voi tuloksena olla ihon kuivettumista ja muita tästä johtuvia ongelmia. Toki talvella on aikomus käyttää näitä ihan talvikengissä.

X-Socks Winter Run 4.0
X-Socks Winter run paketti auki

Sukan ominaisuudet

Sukissa on merkinnät L ja R (vasen ja oikea). L tulee siis laittaa vasempaan jalkaan ja R oikeaan jalkaan. Tämä on yleistä erikoissukissa, mikä on hyvä tietää. Muutoin ne tietämättä saattaa vetää äkkiä vääriin jalkoihin ja ihmetellä outoa tuntemusta.

Sukissa on merinovillaa, mikä takaa lämpöä. Toisekseen ne ovat paksuhkon oloiset. Takuu itsessään on jopa kaksi vuotta. 39-41 kokoiset sukat 40-kokoisessa jalassa tuntuvat hiukan isohkoilta. Ehkä tämä on tarkoituskin. Väljyys voi toimia myös eristeenä.

Kymmenien käyttökertojen jälkeen (ehkä noin. 50 krt) sukissa on havaittavissa aavistuksen verran kulumaa kantapään ja akillesjänteen välimaastossa. Sukat ovat kuitekin vielä hyvin käyttökelpoiset.

Päivitys 12.7.2022: Nyt sukkia on käytetty lähes 200 kertaa. Ne ovat edelleen hyvinkin toimintakuntoiset. Laatu on kestävää, ja arvioisin että tästä johtuen sukat ovat jopa halvempia kuin monet muut jotka kuluvat äkisti. X-sockseja on saatavilla Sellon Intersportista, mikäli ei halua maksaa x-bionic:stä tilatuille kallista postimaksua (25e alle 200e tilauksille).

Sukat pakkasessa

Kovin pakkanen on ollut toistaiseksi -21 C näillä juostessa. Muistaakseni -25-asteen tuntumassa menirovillasukatkaan eivät ole tarpeeksi, vaan varpaisiin saattaa hiipiä kylmyys - Salomonin Spikecross tarvikengillä. -21 asteen pakkasessa ei kuitenkaan ollut havaittavissa laisinkaan palelevia varpaita, vaikka lenkin pituus oli 24 kilometriä. Osittain tämä voinee myös johtua siitä, että käytössäni oli hengitysilmanlämmitin (Jonasport). Kun keuhkoihin ei virtaa kylmää ilmaa, elimistö pääsee paremmin lämmittämään mm. varpaita ja sormenpäitä.

Leudoimmilla pakkasillakaan ei ole ollut moitteita. Varpaat ovat sailyneet hyvinkin lämpiminä. Ehkä mainospuheet näistä sukista pitävät paljolti paikkansa. Voin suositella näitä jokaiselle talvijuoksijalle!

juoksukengat logo Juoksukengat.fi sivustollamme pyrimme jakamaan parasta mahdollista juoksuun liittyvää materiaalia. Haluamme jatkuvasti kehittyä, ja yksi keino vaikuttaa on antaa meille palautetta. Se käy helposti tämän palautelomakkeen kautta. Odotamme juuri sinun palautettasi!


Kommentoi aihetta

Jäikö jotain olennaista kertomatta X-Socks Winter Run 4.0 juoksusukista? Vinkkaa asiasta alle! Kiitokset jo etukäteen!


Kommentointi vaatii Facebook kirjautumisen. Kirjautumalla ensin voit kommentoida.