juoksukengat.fi
Selaa kenkiä Selaa sukkia Sään mukaiset kengät Kenkien ominaisuudet Juoksutekniikat Pronaatio Kenkien vaikutus juoksuvauhtiin Nopeammaksi juoksijaksi Kipuja juostessa? Jalkasilsa Tietoja meistä Tietosuojaseloste Käyttöehdot Palautelomake Etusivu

Adidas Adizero Boston

Adidaksen Boston 8 on suunniteltu alkujaan Bostonin maratonia silmällä pitäen. Bostonin maratoniin ei voi osallistua ihan kuka tahansa, vaan sinne on tietty vaatimus: liian hitaita ei sinne päästetä. Tämä tarkoittaa, että osallistujalla tulee olla joltakin toiselta maratonilta todennettava aika, joka on vaatimusrajan puitteissa.

Adizero Boston 8
Adizero Boston 8

Kengän koko

Boston 8 puristaa
Nauha pois alimmista

Jostain syystä Bostonin koko 40 ei mahdu itselläni jalkaan, vaikka Adios kokoa 40 mahtuu erinomaisesti. Tästä syystä koko 40 2/3 on oikea. Tämä on kokeiltuna todettu Boston 8:N ja Boston 7:n kanssa.

Boston 8:ssa lienee tullut jonkinasteinen suunnitteluvirhe: se puristaa paljon isovarpaan lähettyviltä jalkapöydässä. Boston 7:lla tätä ongelmaa ei ollut. Vaikka nauhoja löysyttäisi kuinka, niin se ei tunnu auttavan. Materiaali ei tunnu edes ajan kanssa oikein venyvän. Olen ratkaissut asian kuvan mukaisesti: alimmista läpivienneistä nauhaa en ole laittanut ollenkaan. Nauha korostaa puristusta, ja itse asiassa näin varsinaista kipua ei esiinny.

Ylläolevien syiden takia on suositeltavaa kokeilla kenkää ennen ostopäätöstä. Tilaamalla kengät omaan normaalikokoon nähden voi tuottaa pettymyksen.

Paino

Paino on 238 g 8.5 UK koolle. Keittiövaa'alla punnituna 40-kokoinen kenkä painaa 210 g.

Droppi

Valmistajan ilmoittama droppi on tarkalleen 10 mm. Kantapää on 29 mm korkeudella kun taas päkiäosa siinä 19 mm tasolla.

Ulkopohja

Continentalin kumi takaa hyvän pidon asfaltilla myös märälläkin. Bostonin ulkopohja on saanut vain kiitettäviä arvosanoja. Tästä paremmaksi ei pohja juuri tule!

Kiertojäykkyys

Kenkä on jäykkä, eikä juuri taivu. Jäykkyys ei ole aivan samaa luokkaa kuin Nike Zoom Fly:ssä, mutta aika lähellä mennään.

juoksukengat logo Juoksukengat.fi sivustollamme pyrimme jakamaan parasta mahdollista juoksuun liittyvää materiaalia ja tarjoamaan hyvät, testaamamme kengät edulliseen hintaan. Haluamme jatkuvasti kehittyä, ja yksi keino vaikuttaa on antaa meille palautetta. Se käy helposti tämän palautelomakkeen kautta. Odotamme juuri sinun palautettasi!


Kommentoi aihetta

Puuttuuko Bostonin tiedoista jotain olennaista? Tuliko vääränlaista infoa kerrottua? Nakkaa kommentti niin kokeillaan parantaa sivoston laatua!


Kommentointi vaatii Facebook kirjautumisen. Kirjautumalla ensin voit kommentoida.